Про це він розповів у своєму блозі.

«Для НАТО величезне задоволення посилювати свої позиції та розширювати свою присутність на території України. Тільки цього року в рамках різноманітних навчань близько 10 тисяч солдатів НАТО прибудуть у різний час в Україну, щоб поділитися та набути досвіду», - зазначив Руслан Бортник.

За словами експерта, НАТО зацікавлене у своїй присутності та проведенні навчань в Україні, щоб здобути досвід гібридних воєн.

«НАТО тут навчається, розвивається та використовує Україну як плацдарм для тиску на Росію, підвищуючи свій геополітичний статус. Водночас Україна завдяки НАТО отримує додаткову військову допомогу, матеріально-технічну, а також працюють трастові фонди НАТО», - сказав Руслан Бортник.

Як зазначив політолог, допомогу Україні з боку НАТО на рік можна оцінити на суму не менше 500 мільйонів доларів, що, за словами експерта, становить домінуючу частину бюджету України з погляду витрат на озброєння.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

«Водночас присутність НАТО на території України ще більше посилює ескалацію відносин з РФ і надає протистоянню геополітичного статусу», - зазначив Руслан Бортник.

Як повідомляв Знай.ua, Руслан Бортник пояснив, чому США не можуть реально впливати санкціями на Росію та Китай.

Також Знай.ua повідомляв, що Анатолій Матіос обурився втручанням Христа Грозєва у внутрішні справи України.