Політолог Руслан Бортник поміркував над тим, чи готуватися громадськості до серйозного падіння економіки України у 2022 році і чи є для цього певні передумови.

Свою думку експерт висловив у програмі «Суть подій» на каналі «Знай.ua».

Як пояснює гість програми, українська економіка орієнтується на експорт, а відтак динаміка та її рівень залежні від динаміки та рівня економік тих держав, у які Україна й постачає свою продукцію. «Українська економіка – це свого роду барометр світової економіки, а ми самі дуже мало управляємо нею, від нас тут мало що залежить», - констатує він.

Отже, каже Руслан Бортник, на 2022 рік багато чого щодо української економіки визначає ситуація на ринках, а її зі свого боку – пандемія коронавірусу, зокрема штам «Омікрон». «Якщо попереду нова хвиля пандемії, то українська економіка стагнуватиме», - попереджає експерт.

З іншого боку, міркує він, якщо епідемія закінчиться, то прогнози доволі оптимістичні: ринки стрімко зростуть, як це зараз відбувається в Азії. «Тоді за українську продукцію даватиму хорошу ціну, з'явиться можливість розширити свою присутність на інших ринках», - розповідає Руслан Бортник і додає, що в такому разі українська економіка зростатиме.

Популярні новини зараз
Надія на мікрохвильовку? В Україні почали виписувати величезні штрафи власникам газових плит "Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бортник заявив, що у 2021 році змінилася зовнішньополітична кон'юнктура навколо України.

Також Знай.ua писав про те, що Бортник пояснив, чому США не можуть реально впливати санкціями на Росію та Китай.