Юрист Андрій Вігірінський висловив свою думку щодо того, від чого залежать терміни та умови завершення війни з Росією на сході України в контексті міжнародної політики.

Його слова прозвучали у програмі «Мотив Подорожнього» з Юрієм Подорожнім.

«Жодна країна не зацікавлена у війні на тому континенті, на якому вона знаходиться. Щодо російсько-української війни, то вона триває вже майже вісім років, тому її не можна розглядати як щось незмінне. А зараз змінюється і світова політика: стало очевидним, що проєкт глобального світу, заснованого на ліберальних цінностях, який просували США, виявився неспроможним. Отже, змінюється їхнє бачення ситуації. Нині у світі зовсім не та ситуація, яка була у 2015-2016 роках. Тоді можна було впевнено говорити, що США, Німеччина та Франція ніколи не здадуть нас Росії. Зараз справа інакша. Так, вони стурбовані наявністю воєнного конфлікту – але чи стурбовані вони долею України?», - питає Андрій Вігірінський.

За його словами, у нинішній ситуації Україна може стати жертвою.

«Варто звернути увагу на Афганістан. Важливо не те, що саме там відбувалося. Важливо те, що США заявили: ми не маємо наміру нав'язувати світові свою модель управління. Вони не мають наміру будувати демократію в тих країнах, які до неї не прагнуть», - зазначає Андрій Вігірінський.

Популярні новини зараз
Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати НМТ 2024: абітурієнтам розповіли, кому не світить вступ до ВНЗ Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він назвав підозру у державній зраді для Петра Порошенка «порожньою».

Також Знай.ua повідомляв, що на думку Вігірінського, в Україні зараз немає підстав для нового Майдану.