Депутат Верховної Ради Олександр Качура висловив свої міркування щодо того, чому влада не бажає підвищувати прожитковий мінімум, хоча постійно обіцяє перед виборами це зробити.

Свій коментар він дав у програмі «Суть подій» на каналі «Знай.ua».

«Прожитковий мінімум – це номінальна одиниця, яка не пов'язана з реальністю. Наші політики обіцяють підвищити прожитковий мінімум замість зміни підходу до його формування. При цьому зрозуміло, що таку обіцянку виконати неможливо. Навіть якщо прожитковий мінімум підвищити, інфляція відразу з'їсть це підвищення. Людина все одно не зможе купити на ці гроші більше, ніж купувала раніше. При цьому у більшості українців пенсії менше за прожитковий мінімум. Держава зізнається, що не може забезпечити громадянам той мінімум, який сама і встановлює», - констатує Олександр Качура.

За його словами, індексація пенсій справді існує, але вона недостатня.

«Держава визнає, що дає пенсіонерам менше, ніж потрібно для біологічного виживання. При цьому не враховуються навіть витрати на аптеку, де доводиться залишати кілька тисяч гривень», - говорить Олександр Качура.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він заявив, що Україна та Зеленський прагнуть вичавити з нинішніх умов максимум можливого.

Також Знай.ua повідомляв, що Качура прокоментував кримінальні провадження, які були відкриті на деяких його колег по парламентській фракції.