Експерт з питань безпеки та оборони Ігор Козій поміркував над тим, чи дійсно Росія може піти на повномасштабний наступ на територію України.

Про це він розповів у програмі Вадима Трюхана «Дипломатична кухня».

За словами гостя програми, Росія цілком може напасти на Україну, але застати її зненацька Путіну не вдасться. «Ті російські війська, які розміщені в Криму та «Придністров'ї», не можуть вирішити стратегічне завдання повномасштабної агресії», - міркує він.

Зокрема, експерт вказує на готовність держави дати відсіч загарбникам. «Так, є моменти, пов'язані з повномасштабним використанням артилерійських систем та авіації з боку Росії, але ж у цій галузі й Україна не стоїть на місці», - підкреслює Ігор Козій. Як він пояснює, мається на увазі розміщення систем протиповітряної оборони, поки розглядають варіанти, можливості та місця.

Водночас експерт не заперечує, що загроза вторгнення з боку Росії все ще залишається і вона висока. Тим не менш, підкреслює він, є певні моменти, які варто враховувати, наприклад, той факт, що в мороз пальне, по суті, замерзає. «Крім того, Путіну важко буде знайти людей, згодних йти воювати в Україну, адже тут убивають, і всі знають про це», - зауважує Ігор Козій.

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Козій розглянув питання про те, яку мету має Путін у своїй зовнішній політиці.

Також Знай.ua писав про те, що Загородній розповів, яку глобальну гру веде Росія.