Політолог Тарас Загородній поміркував над тим, яку мету переслідує Росія Путіна, адресуючи в бік України військові загрози та ставлячи ультиматуми Заходу.

Про це він розповів у своєму відеоблозі на YouTube.

Як пояснює експерт, Україна стала однією з причин глобальної гри Росії та Сполучених Штатів. А розмови щодо розгортання повномасштабної агресії РФ проти України він також вважає радше частиною гри. Тобто, констатує Тарас Загородній, США та РФ займаються своїми проблемами і, можливо, вони вирішать розв’язати їх коштом України та її національних інтересів.

До того ж, зауважує він, сьогодні Росія діє так само, як раніше СРСР. «Росія у цій грі домагається створення «пояса безпеки» навколо своїх кордонів. Радянський Союз діяв так само, створюючи навколо себе пояс буферних і нейтральних країн. І зараз РФ вимагає від НАТО письмового зобов'язання не брати до складу країни колишнього СРСР», - пояснює політолог. Зокрема, каже він, мається на увазі Україна, Грузія, Молдова, хай остання і назвала себе нейтральною, а також у теорії це Азербайджан, Вірменія та Білорусь, якщо, скинувши Лукашенка, білоруси захочуть вступити в НАТО.

Отже, підсумовує Тарас Загородній, Москва успішно веде цю гру. Принагідно він згадує, що свого часу Трампа вважали проросійським американським президентом. Тим не менш, переконаний експерт, чинний президент Байден зайшов у цьому плані далі. «Складається враження, що в його адміністрації працюють люди, орієнтовані на Росію. Вони не є шпигунами, а просто слідують своїм переконанням», - зазначає політолог.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Загородній назвав переваги закону про локалізацію виробництва.

Також Знай.ua писав про те, що Загородній заявив, що податкова амністія проходить невдало.