Політолог Тарас Загородній заявив, що ухвалений владою закон про локалізацію виробництва дозволить посилити економічний суверенітет України.

Про це він розповів у своєму блозі.

«Це дуже важливий крок. Я вважаю, що у пакеті із законопроєктами, які стимулюють індустріальні парки (промислові території, - Ред.), він дає поштовх країні вперед: ми перестанемо ходити за подачками, а люди перестануть їхати до Польщі», - зазначив Тарас Загородній.

За словами експерта, ухвалений владою закон про локалізацію виробництва дозволить за рахунок іноземних компаній створити робочі місця в нашій країні, а не закуповувати імпортну продукцію. На думку політолога, це посилить наш економічний суверенітет, а також допоможе утримати людей у нашій країні, щоб вони не виїжджали на заробітки.

«Тепер ми працюватимемо тут, гроші зароблятимуться тут, і ми перестанемо залежати від наших партнерів. Тут «слуги» молодці. Не знаю, чи розуміють вони, що зробили, але це великий крок уперед», - сказав Тарас Загородній.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як зазначив політолог, цей закон є стратегічним переломом у відстоюванні економічного суверенітету України, бо чим більше робочих місць буде у нас, тим стійкішою буде економіка.

Як повідомляв Знай.ua, Олександр Семченко назвав ключові підсумки України у 2021 році.

Також Знай.ua повідомляв, що Максим Ялі назвав головний практичний підсумок переговорів Путіна та Байдена.