Про це він розповів у своїй програмі «Контрольний удар» з Максимом Ялі.

За словами Максима Ялі, минуло пів року після негласних домовленостей Путіна і Байдена після їхньої зустрічі в Женеві, і саме такий період часу президент США відвів для їх реалізації.

Втім, зазначив політолог, зараз саме Путін став ініціатором підбиття проміжних підсумків, адже його мета змусити Україну виконати політичну частину Мінських угод не здійснилася. Експерт додав, що цьому, ймовірно, завадили провал спецоперації щодо виведення військового контингенту США з Афганістану, а також блискуче виконання спецоперації з евакуації афганських біженців з боку українських розвідників.

«Після такої посильної допомоги з боку України зберегти хорошу міну на обличчі Байдена при відверто поганій грі в Афганістані, а також на тлі хвилі приголомшливої критики з боку республіканців за угоду з Меркель щодо «Північного потоку-2» відкрито змушувати Зеленського у Вашингтоні піти на політичне самогубство Байден уже не міг», - каже Максим Ялі.

Він пояснив, що президент США не зміг цього зробити не тому, що йому совість не дозволяла, а просто виходячи з банального політичного розрахунку та з огляду на свої рейтинги, з якими в останні місяці справи дуже погані.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

«Насправді головним практичним підсумком переговорів Путіна з Байденом на тлі ритуальних заяв з обох сторін щодо України стало зникнення поправки з узгодженого обома палатами Конгресу США законопроєкту про військовий бюджет на 2022 рік щодо санкцій проти «Північного потоку-2», на якій наполягали республіканці, зірвавши перше голосування», - розповів Максим Ялі.

Як повідомляв Знай.ua, Ялі пояснив, чому інформаційна хвиля про загрозу російського вторгнення в Україну розпочалася у США.

Також Знай.ua писав про те, що Загородній розповів, для чого Путін стягує російські війська до українських кордонів.