Політолог, член Політради партії «Держава» Олександр Семченко заявив, що ключовим підсумком України у 2021 році є податкова амністія та різке зменшення чисельності населення.

Про це він розповів у програмі «По делу» із Любов'ю Завальнюк.

Гість програми посилається на дані МЗС і повідомляє, що за 2021 рік Україну офіційно покинули 600 тисяч громадян і поїхали закордон на ПМП. Він підкреслює, що це 1,5% від населення, що подає декларації, а може й цілі 2% та навіть більше. «Українці тікають», - констатує Олександр Семченко.

Також експерт розповідає про результати народжуваності, зокрема минулорічний рекорд становить 292 тисячі народжених немовлят. «Цього року – ще один рекорд: за прогнозами, приблизно 260 тисяч немовлят. 1933 року, коли був Голодомор, геноцид українського народу, народилося 330 тисяч немовлят. Ось він, справжній Голодомор!», - підкреслює політолог.

Окрім того, додає він, на 1 народженого в Україні припадає 3 померлих. Отже, констатує Олександр Семченко, населення держави зменшується і природним, і міграційним шляхом, і протягом 2021 року вона втратила більше 1 млн громадян. За словами гостя програми, це доволі високі цифри для держави, яка декларує 40 млн. «У будь-якій нормальній країні, де люди розуміють, що відбувається, вже давно висунули б претензії до влади. Взяти справу порятунку себе у власні руки – на жаль, не вистачає», - стверджує він.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Принагідно політолог згадує і про початок податкової амністії 1 вересня 2021 року. «Ми, виявляється, всі злочинці повинні кудись прийти, щось задекларувати, причому за 100 – 500 років», - обурюється експерт. Водночас він додає, що це не залежить від тих вимог, які ставить закон, адже існує поріг позовної давності та давності податкових перевірок і становить він 3 роки.

Як повідомляв Знай.ua, Атаманюк заявив, що податкова амністія потрібна нашій країні.

Також Знай.ua писав про те, що Загородній заявив, що податкова амністія проходить невдало.