Військовий експерт Олександр Мусієнко розглянув питання про справжні причини масових народних виступів проти влади, які зараз відбуваються у Казахстані.

Свою думку він висловив у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24».

«Протести в Казахстані почалися стихійно, а хто ними скористався – вже інше питання. І відповідь на нього: Російська Федерація. Швидкість дій росіян доводить, що вони заздалегідь продумували такий сценарій і мали заготовки. Підвищення цін на газ у Казахстані стало іскрою, з якої спалахнуло полум'я, але бензин для нього розлили задовго до цього. Така ситуація у країні назрівала дуже давно. У 2017-2018 роках я спілкувався з представниками бізнесу та середнього класу цієї країни, і вже тоді було зрозуміло, що відповідні настрої у суспільстві є. Адже і Назарбаєв не випадково пішов з посади президента, хоч і зберіг владу», - зазначає Олександр Мусієнко.

При цьому він не сумнівається у народному походженні казахського повстання.

«Я далекий від думки, що революцію можна координувати, тим більше з-за кордону. Можна спрямовувати в те чи інше річище інформаційні потоки про революцію, але не її саму. Якщо навіть спробувати це зробити, революція все одно вийде з-під контролю», - переконаний Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він висловив свою думку про те, чи потрібні Україні миротворці НАТО.

Також Знай.ua повідомляв, що, на думку Мусієнка, російське керівництво підміняє внутрішню політику зовнішньої.