Про це він розповів у новому випуску програми «Акценти» з ведучою Тетяною Резвін.

Термінологія «червоні лінії» або «дорожня карта», які ми дуже часто чуємо, були введені в міжнародні відносини та міжнародне право. «Червоні лінії» – це зони безпеки відносин політичних та міжнародних, які не можна переходити, інакше можуть бути якісь фатальні рішення, війна і так далі. Чому Росія обирає таку риторику і каже, що «червоні лінії» для неї – це НАТО, бо це дуже вигідно. Тому що це заміна внутрішньої політики зовнішньою політикою», - повідомив Олександр Мусієнко.

Експерт сказав, що дуже зручно таким чином відповідати на питання про проблеми всередині РФ економічного, гуманітарного та іншого характеру, які однозначно є. А народу кажуть, що це не проблема, підкреслив він, а от НАТО на кордоні, яке підвезло ракети, – це дійсно проблема і може початися світова війна. Тому всі повинні консолідуватися, наголосив він, перед лицем такої страшної загрози. А якщо дивитися на факти, наголосив він, то на території України жодних ракет немає.

«Більш того, нам поки що навіть план дій щодо членства в НАТО не надали. Тому це уявна загроза, придумана Російською Федерацією для внутрішньої аудиторії, щоб доносити ситуацію щодо зовнішньої загрози. Щоб усі внутрішні проблеми здавалися другорядними порівняно з тим, що їм потрібна безпека і це дуже зручно. І саме політика НАТО та окремих країн членів альянсу щодо України є дуже обережною. І тут Росія точно не може інтерпретувати поведінку НАТО як агресивну», - резюмував Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ялі пояснив, чому інформаційна хвиля про загрозу російського вторгнення в Україну розпочалася у США.

Також Знай.ua писав про те, що Загородній розповів, для чого Путін стягує російські війська до українських кордонів.