Журналістка Катерина Котенкова пояснила, які зміни відбудуться у сфері ЖКГ у новому 2022 році, а також повідомила про підвищення тарифів.

Про це вона розповіла у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua.

Катерина Котенкова розповідає, що Міністерство економіки подало консенсус-прогноз, згідно з яким варто готуватися до підвищення тарифів на електроенергію, опалення та газ на 15-20%. «А ось за прогнозами експертів, «цінники» деяких комунальних послуг можуть зрости на 70%. Тарифи на електроенергію зростуть після закінчення опалювального сезону», - повідомляє вона. Журналістка посилається на прогнози експертів і зазначає, що для побутових споживачів подорожчання відбудеться в межах 20-45%, а для бізнесу – 50-70%.

Далі вона детальніше розповідає про подорожчання газу: для споживачів його вартість зросте на 15-20%, кубометр буде коштувати 9 грн, для теплокомуненерго – на 30-50% і становитиму щонайбільше 8,5 грн за кубометр. Катерина Котенкова переконана, що теперішні ціни протримаються ще до травня, а ось після все буде залежати від ситуації на ринку.

Водночас вона пояснює, що від газу залежать і тарифи на гарячу воду та опалення, адже він складає до 80% у собівартості цих комунальних послуг. «За прогнозами експертів, опалення та гаряча вода підвищаться у ціні на 50-70%, залежно від регіону», - повідомляє журналістка. Ціни на водовідведення та водопостачання, каже вона, зростуть на 20-30%, а загалом же квартплата – на 10%, якщо не враховувати капремонти.

Популярні новини зараз
Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Принагідно Катерина Котенкова посилається на слова експертів і повідомляє, що рішення щодо підняття вартості послуг з теплопостачання вже прийнято, але втілять його пізніше. Отже, підсумовує вона, у такому разі державі доведеться збільшити і розмір субсидії, але бюджет на 2022 рік навряд з цим впорається. «З огляду на всі ці цифри, багато українців стануть ще більш залежними від державної допомоги», - підкреслює журналістка.

Як повідомляв Знай.ua, Котенкова розповіла про високі ціни на послуги ЖКГ, зокрема водопостачання.

Також Знай.ua писав про те, що Котенкова розповіла про значне підвищення штрафів у 2022 році.