Журналістка Катерина Котенкова розповіла про нововведення у різних сферах, до яких потрібно готуватися українцям у новому 2022 році.

Про це вона розповіла у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua.

«Настав 2022 рік. Для українців приготували багато різних нововведень: піднімуть пенсії, і піднімуть тарифи, тільки пенсії піднімуть на копійки, а ось тарифи зростуть суттєво. Мінімалку підвищать лише на 200 гривень, натомість штрафи підвищать так, що, боюсь, українцям доведеться туго», - заявила Катерина Котенкова.

Журналістка зазначила, що багато нововведень чекають на водіїв: знову буде техогляд. На її думку, багато хто не пройде. Вона також додала, що тепер ці карти доведеться всім прив'язати до паспортних даних, а також в Україні суттєво подорожчають продукти.

«У 2022 році тричі підвищуватимуть розмір прожиткового мінімуму – у січні, влітку та наприкінці року. Вже цього місяця він становитиме 2 481 гривні. Цього року зросте і стипендія для українських студентів. Для тих, хто навчається у виші, вона становитиме 2 тисячі гривень. Підвищена – на 550 гривень більше», - розповіла Катерина Котенкова.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Вона також повідомила, що мінімальну зарплату українцям підвищать лише раз та лише на 200 грн, але внаслідок цього зміняться і розміри виплат для фізичних осіб-підприємців. За словами Катерини Котенкової, ставка нарахування єдиного соціального внеску становить 22%, тому його мінімальний розмір з січня буде 1 430 гривні.

Як повідомляв Знай.ua, Панченко розповіла, що буде з пенсіями у 2022 році.

Також Знай.ua писав про те, що Рибалко назвала держбюджет України «бюджетом боржника».