Журналістка Вікторія Панченко розповіла, на що чекати українським пенсіонерам у 2022 році і які плануються підвищення пенсійних виплат для українців.

Про це вона розповіла на каналі «Знай 24».

«Пенсії в Україні – одне з найболючіших питань. Настав 2022 рік. Багатьох цікавить, що буде з пенсіями? Якщо коротко, то цього року пенсії збільшать шість разів», - зазначила Вікторія Панченко.

Вона нагадала про слова міністра Марини Лазебної, яка заявила, що пенсії стануть вищими у всіх без винятку, а деяким піднімуть виплати кілька разів. Журналістка підкреслила, що, за словами міністра, у 2022 році виплат нижче 2000 грн не буде. У січні, за її словами, підвищать пенсії інвалідам-чорнобильцям, у березні – проведуть для всіх індексацію, у жовтні буде проведено додаткову адресну доплату за програмою 65+.

«Так само буде підвищено виплату для людей з інвалідністю. А середній розмір виплат становитиме 4000 гривень. Загалом пенсію буде підвищено на 159 гривень. І хоч Лазебна і каже, що пенсій менше 2000 грн не буде, але зростання цін і тарифів не лише з'їсть ці підвищення, а й, швидше за все, зробить пенсіонерів біднішими», - заявила Вікторія Панченко.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Журналістка додала, що у січні пенсії підвищать двом категоріям пенсіонерів: чорнобильцям та жінкам, які народилися у 1962 році. Вікторія Панченко наголосила, що підвищення виплат чорнобильцям передбачено законом. За її словами, учасники ліквідації наслідків катастрофи на Чорнобильській АЕС, які отримали інвалідність, становитимуть не менше: 6000 грн для першої групи, 4800 грн для другої групи та 3700 грн для третьої групи.

«Також з 1 січня планується зростання пенсій за віком для жінок, які народилися у 1962 році. Підвищення становитиме 9%», - додала Вікторія Панченко.

Як повідомляв Знай.ua, Качура пояснив, чому влада не бажає підвищувати прожитковий мінімум, хоча постійно обіцяє перед виборами це зробити.

Також Знай.ua писав про те, що Рибалко назвала держбюджет України «бюджетом боржника».