Журналістка Катерина Котенкова розповіла про високі ціни на послуги ЖКГ, зокрема водопостачання, при яких водоканалами не дотримуються санітарні норми для води, що загрожує здоров'ю споживачів.

Про це вона розповіла у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua.

«У жовтні цього року послуги ЖКГ для українців коштували в 1,5 раза або на 5,5 млрд грн дорожче, ніж рік тому – у жовтні 2020 року. Це дані Державної служби статистики України. Це так нинішня влада стримує зростання вартості послуг ЖКГ. Послуги стали дорожчими, їх побільшало. Ніколи послуги ЖКГ не коштували так дорого», - заявила Катерина Котенкова.

Вона нагадала, що з 1 січня зростуть тарифи на воду. За словами журналістки, згідно з рішенням Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, для 45 водоканалів змінюються тарифи на водопостачання. Катерина Котенкова зазначила, що найбільші тарифи встановлені для побутових клієнтів наступних водоканалів: КП «Облводоканал» у Запоріжжі – 54,63 гривні без ПДВ за 1 кубометр, КП «Уманьводоканал» – 47,92 гривні, КП «Бердянськводоканал» – 47 .

«Для мешканців Києва ціна на водопостачання зросте майже на 20% – до 25,32 гривні без ПДВ або 30,38 гривні з ПДВ. З цієї суми: 16,164 грн/кубометр із ПДВ – за централізоване водопостачання, 14,22 грн/кубометр із ПДВ – централізоване водовідведення», - розповіла Катерина Котенкова.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

При цьому, додала журналістка, у Києві у воді, яку споживають люди, виявлено численні відхилення від санітарних норм. Вона зазначила, що про це повідомляє Головне управління Держспоживслужби у столиці. За її словами, перевірили «Київводоканал», який постачає киянам водопровідну воду, та «Київводофонд», що займається, зокрема, столичними бюветами.

«В результаті встановлено 46 відхилень за санітарно-хімічними та мікробіологічними показниками безпеки. У бюветах відхилення від санітарних норм встановлені у 75 пробах. На порушників законодавства накладено 3 штрафи на загальну суму 714 гривні. Ось так: штраф 714 гривень, а це здоров'я людей, і більше того, тарифи на воду піднімають», - каже Катерина Котенкова.

Як повідомляв Знай.ua, журналістка Вікторія Панченко розповіла, що зростання споживчих цін збільшилося на 11%.

Крім того, Знай.ua повідомляв, що Олег Попенко розповів, наскільки зросте тариф на газ.