Журналістка Вікторія Панченко розповіла про хороші новини у пенсійній сфері та пояснила, хто отримає право на достроковий вихід на пенсію і чому в Україні ухвалили таке рішення.

Про це вона розповіла на каналі «Знай 24».

«Люди отримали право виходити на пенсію раніше. Для початку розберемо причину, яка стала головною для ухвалення цього закону», - каже Вікторія Панченко.

Вона пояснила, що багато підприємств закриваються у зв'язку з пандемією, локдауни продовжуються, а попит на деякі послуги та товари падає. Крім того, додала журналістка, тарифи на комуналку злетіли. Вікторія Панченко пояснила, що з цих причин підприємств просто не вистачає грошей на існування.

«Деякі з них все ж таки продовжують роботу, але змушені скорочувати співробітників. Під удар потрапляють ті, кому недовго лишилося до пенсії, а також жінки, які можуть піти у декрет. Влада звернула на це увагу та хоч якимось чином намагається підтримати людей передпенсійного віку», - розповіла Вікторія Панченко.

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Журналістка зазначила, що право на дострокову пенсію поширюється на людей, які були звільнені у двох випадках: через вимушене скорочення штату та у зв'язку з ліквідацією, реорганізацією та перепрофілюванням підприємства. За її словами, це схоже на скорочення, різниця в тому, що в першому випадку звільняють частину штату, а в другому абсолютно всіх.

«У документах звільнених людей має бути зафіксовано, що працівника звільняють з ініціативи роботодавця. Тобто не можна погоджуватися на звільнення за власним бажанням або за згодою сторін. Тому що в цьому випадку людина не зможе скористатися цим законом», - наголосила Вікторія Панченко.

Як повідомляв Знай.ua, Панченко розповіла, що буде з пенсіями у 2022 році.

Також Знай.ua писав про те, що Панченко прокоментувала результати податкової амністії.