Журналістка Любов Рибалко розповіла про умови роботи хлібовиробництв, які опинилися у критичній ситуації через тарифи на послуги ЖКГ, зокрема, газу.

Про це вона розповіла на каналі «Акценти».

«Українські хлібовиробники вже заявляють про неможливість працювати в таких умовах і попереджають про закриття підприємств та перебої з постачанням хліба. Крім цього, з початку минулого року на 40% зросли ціни на борошно, вдвічі подорожчала електроенергія та виріс прожитковий мінімум», - розповіла Любов Рибалко.

За її словами, все це призводить до незворотної збитковості роботи хлібопекарських підприємств. Вона пояснила, що всі печі на хлібозаводах працюють на газ, це величезні обсяги для підприємств. Любов Рибалко заявила, що собівартість виробництва хліба сьогодні зросла на 40-50%. При цьому, зазначає журналістка, ціни на хліб залишаються незмінними.

«За такої рентабельності ніхто не зможе працювати. Що тягне за собою відсутність оборотних коштів, підприємствам нема за що закуповуватиме ті ж борошно, електроенергію і газ, а тому нема з чого виробляти хліб. Скоро людям не буде чим платити зарплати», - каже Любов Рибалко.

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Через це, пояснила вона, низці заводів доведеться закритися, і такий стан речей найближчим часом спровокує перебої у виробництві, у постачанні хлібом, а також соціальне напруження у суспільстві, що перетвориться на серйозну загрозу для продовольчої безпеки країни. Журналістка додала, що її основою в Україні є хліб.

Як повідомляв Знай.ua, Качура пояснив, чому влада не бажає підвищувати прожитковий мінімум, хоча постійно обіцяє перед виборами це зробити.

Також Знай.ua писав про те, що Рибалко назвала держбюджет України «бюджетом боржника».