Політичний аналітик Руслан Бізяєв поміркував над тим, як на практиці розвиватиметься справа з підозрою у державній зраді, пред’явленій п’ятому українському президенту Петру Порошенку.

Про це він розповів у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24».

Передусім експерт відповідає тим людям, які стверджують, що Зеленський точно посадить Порошенка: «Посадити чи виправдати когось в Україні може не Зеленський, а лише суд». Тим не менш, зауважує Руслан Бізяєв, з самого початку не було завдання довести справу колишнього президента до суду і, очевидно, зараз нічого не змінилося.

Отже, каже він, ніхто не буде зустрічати Порошенка з наручниками, коли він приїде в Україну. «Порошенко зараз готує ґрунт для майбутньої парламентської кампанії своєї партії. А влада ставить народ перед вибором: чи ми, чи Порошенко», - розповідає аналітик.

До того ж, зауважує Руслан Бізяєв, не всі активи Порошенка заарештовано, а тільки ті, що відносяться до кримінальної справи. «А фракція «Європейської солідарності» у Верховній Раді чудово почувається. При цьому на місцях сім фракцій цієї партії входять до коаліції зі «слугами», - зазначає він. Загалом же, каже експерт, така ситуація поки всіх влаштовує, але навряд тут йдеться про якісь домовленості, оскільки це доволі ситуативна річ у політичній сфері.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Гайдай заявив, що головною помилкою Порошенка був його поспішний від'їзд з країни.

Також Знай.ua писав про те, що Гайдай висловив надію на те, що Порошенко повернеться в Україну.