Свою думку він висловив у програмі Мирослави Бобровської «Як насправді?».

«У Казахстані вважають, що за протестами можуть стояти і США, і Росія. Мої казахські співрозмовники розходилися в думках, а я говорив з людьми, близькими й до влади, і до силових структур, і до великого бізнесу. Особливий інтерес представляє нафтогазова сфера Казахстану, а там діють найбільші західні корпорації. Але більшість моїх співрозмовників вважали, що в Казахстані почалися внутрішні розбірки, а пізніше до них приєдналися і зовнішні сили. Клан Назарбаєва після приходу до влади Токаєва очікував, що він буде чисто номінальною фігурою, але у нього виявилися і власні принципи, і власне бачення розвитку ситуації», - каже Андрій Бодров.

За його словами, зміна президента призвела до низки відставок та ліквідації деяких схем.

«Багатьом у клані Назарбаєва не сподобалися зміни в країні. Звичайно, це лише версія, але багато фактів підтверджують її. Змінилося керівництво силових відомств, пішов у відставку уряд, і лише частина міністрів перейшла до його нового складу», - нагадує Андрій Бодров.

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше політолог Максим Ялі висловив припущення, що подорожчання газу в Казахстані стало лише приводом для масових протестів.

Також Знай.ua повідомляв, що дипломат Володимир Хандогій спрогнозував можливі наслідки цих протестів.