Надзвичайний та повноважний посол України, колишній в.о. міністра закордонних справ Володимир Хандогій припустив, якими будуть наслідки протестів казахів.

Про це він розповів у програмі Вадима Трюхана «Дипломатична кухня».

За словами посла, спершу здається, ніби протести в Казахстані почалися з дрібних заворушень цілком випадково. «Але і Кремль, і Путін, і ОДКБ – тут як тут, і вже вводять війська в країну», - підкреслює він. Тим не менш, Володимир Хандогій вважає, що поки що не варто поспішати із висновками щодо стратегічних цілей РФ у цій ситуації, але вони однозначно є.

Принагідно він нагадує, що 20% громадян Казахстану є російськомовними, а частина півночі держави має більше економічних зв’язків якраз-таки з РФ. «Та й багато російських політиків називають Казахстан штучною державою, як і Україну», - додає гість програми.

Загалом же, міркує Володимир Хандогій, всю цю ситуацію потрібно ще детально розглянути, але поки що не пройшло достатньо часу для цього. Тим не менш, підкреслює він, Росії все одно вдалося використати ці заворушення на свою користь. «Грубо кажучи, вона взяла те, що лежало погано», - каже посол.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв заявив, що у Казахстані йде протистояння Росії та Китаю.

Також Знай.ua писав про те, що Ялі назвав причини конфлікту в Казахстані.