Про це вона розповіла у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua.

«У мене відчуття, що цього року буде дуже тяжко. Ось якось із самого початку року це розумієш. Давайте подивимося правді у вічі: нічого не зміниться. Хіба що в найгірший бік. Цього року одна криза накладатиметься на іншу», - заявила Катерина Котенкова.

Журналістка вважає, що цього року буде багато економічних та соціальних викликів. За її словами, це закономірність тієї політики, яку проводила не лише нинішня, а й уся попередня українська влада. Тому, каже Катерина Котенкова, дивуватися тут нема чому.

«Ціни на продукти підвищуються і підвищуватимуться. Зараз уряд ухвалив рішення про «заморозку» цін до березня, але коли цей ціновий мораторій навесні буде знятий, далі на нас чекатиме чергова хвиля підвищення цін на енергоносії. А енергоносії – це обов'язкова складова собівартості всіх без винятку товарів та послуг», - розповіла Катерина Котенкова.

Тому, пояснила журналістка, коли зростають ціни на енергоносії, це спричиняє ланцюгову реакцію підвищення цін на всі без винятку товари та послуги. За її словами, високий рівень інфляції залишається на 2022 рік, і це відчуватиме кожен українець.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

«При цьому зростання соціальних стандартів, судячи з ухваленого бюджету, буде. Але він буде значно нижчими темпами, ніж прогнозовані темпи інфляції. Мінімалку збільшать лише на 200 грн, мінімальні пенсії на 159, тобто на 1-2%, тоді як інфляція закладена на рівні 6,5%. Тобто темпи зростання соціальних платежів утричі менші за темпи зростання інфляції», - каже Катерина Котенкова.

Як повідомляв Знай.ua, Фурса заявив, що рішення уряду про пільговий газ для агрокомпаній призведе до схем і зловживань.

Також Знай.ua писав про те, що Котенкова розповіла про нестачу газу на опалювальний сезон.