Про це вона розповіла у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua.

«Що відбувається у країні? Адже нам багато не розповідають. З газом проблеми: його просто не вистачає. І Коболєв уже відкрито починає говорити про це. А грошей немає. І навіть якби були – його треба десь взяти», - каже Катерина Котенкова.

За її словами, на тлі протестів у Казахстані українська влада побоюється, щоб такого не почалося в Україні. Журналістка пояснила, що тарифи стримуватимуть до весни, а далі ситуацію пустять у вільне плавання.

«Ексглава «Нафтогазу» Андрій Коболєв розповів про газові перспективи України цієї зими. За його словами, Україна з високою ймовірністю буде змушена розпочати несанкціонований відбір російського газу, який іде транзитом через ГТС України», - повідомила Катерина Котенкова.

Журналістка зазначила, що на користь свого твердження Коболєв наводить аргументи і каже, що щоб пройти зиму, Україні не вистачає приблизно 2-3 млрд кубометрів газу – відповідно їх треба взяти десь. Вона додала, що за нинішніми цінами на спотовому ринку ЄС такий обсяг газу еквівалентний $2-6 млрд, і «Нафтогаз» має природно таких грошей, тому їх має дати держава.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

«І тут ось одні мати лише напрошуються, ну чому було не закупити газ за нормальними цінами влітку? Коли і гроші були, і газ був набагато дешевшим. А зараз зима. І незабаром закінчиться газ», - заявила Катерина Котенкова.

Як повідомляв Знай.ua, журналістка Катерина Котенкова зазначила, що подорожчає майже все.

Крім того, Знай.ua повідомляв, що журналістка Вікторія Панченко заявила, що тимчасові відключення під виглядом планових ремонтів уже почалися.