Про це він розповів у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24».

Як пояснює гостя програми, енергетична галузь може і гальмувати економічний розвиток держави, і сприяти йому. Але цього року, підкреслює вона, наприкінці опалювального сезону Україна буде, по суті, спустошена. «До нинішнього осінньо-зимового періоду Україна підійшла дуже погано підготовленою: зокрема, вугілля на складах було вчетверо менше, ніж потрібно, газу – на 10 мільярдів кубометрів менше, ніж на рік раніше», - підкреслює Ольга Буславець.

Як зазначає політик, цьогорічної зими справжні морози ще не вдарили, але брак газу відчувається вже. Принагідно вона згадує, що Україна мала можливість закупити додатковий газ навесні, але не скористалася нею. «А в енергетиці до наступного опалювального сезону починають готуватися одразу після завершення попереднього. Вже у квітні доведеться думати, як ми житимемо далі», - переконана експерт.

Загалом же, міркує Ольга Буславець, найскладнішою є ситуація саме із газом, його запаси закінчуються надзвичайно швидко. До того ж, додає вона, у деяких областях вже звучали попередження можливого скорочення споживання газу. Тим не менш, зазначає політик, постачання для населення скоротять останнім. «Отже, цей захід найболючіше вдарить по промисловості», - підкреслює вона.

Як повідомляв Знай.ua, Буславець розповіла, як наша країна могла б уникнути енергетичної кризи.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Також Знай.ua писав про те, що Майстришин розповів, до яких наслідків може призвести закон про розвиток виробництва біометану.

https://youtu.be/_9Ye2ja12lQ