Про це він розповів у програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості».

Як зазначає гість програми, коли у зятів Назарбаєва позабирали повноваження та можливості обкрадати державу, а племінника прибрали з посади, 18 січня він заявив про свою відставку. «Назарбаєв уже сказав у дусі Єльцина: я втомився, я йду. Я пенсіонер, дайте мені спокій, ось є Токаєв, і його новий курс – правильний», - каже Юрій Подоляка.

З іншого боку, міркує він, Назарбаєв радше був вимушений все це сказати, аби і його не переслідували, і членів його клану не посадили. Окрім цього, зауважує експерт, після капітуляції Назарбаєва Великобританія та Сполучені Штати будуть вимушені піти з Казахстану.

Водночас, підкреслює політолог, Казахстан ще не дочекався на свого Навального, якому випаде розкрити всю крадіжку. До того ж, додає він, всі хочуть гроші, а відтак ними доведеться ділитися. «Нинішня криза підкреслила такий розклад: один з супротивників визнав свою поразку», - констатує Юрій Подоляка.

Також він зазначає, що ті люди, яких зараз призначили на посади в Казахстані, спершу виступали проти РФ, але зараз вони перевзуваються. «Тепер вони заявляють, що завжди товаришували з Росією, просто їх неправильно розуміли», - підкреслює гість програми.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Соколовська заявила, що наразі навіть прихильники Назарбаєва не знають, у Швеції він чи у Швейцарії.

Також Знай.ua писав про те, що Бортник розповів, як політична криза, яка пережила Казахстан, зможе позначитися на долі України.