Про це виданню "Фокус" розповів засновник групи Андрій Волков.

За оцінкою фінансиста, зараз річний обсяг ринку проблемних кредитів, становить близько $150 млн.левова частка припадає на активи, які реалізує ФГВФО.

Волков також розповів, що в 2020 році група "Інвестохіллс" створила Міжнародний фонд "Інвестохіллс ХЕЛІАНТУС", який в кінці 2021 року залучив в український ринок проблемної заборгованості кілька десятків мільйонів зарубіжних інвестицій. Йдеться про продаж ФК "Інвестохіллс-Веста", яка входить до групи "Інвестохіллс", практично всього свого портфеля проблемної заборгованості двом великим спеціалізованим інвестфондам — Emso Group (Великобританія, США) і APartners Capital Group (Італія, Мальта). Портфель проблемних активів, який знаходиться під управлінням даних міжнародних фондів, — близько $10 млрд.В Україні ж вони купили пул проблемних боргів банків-банкрутів.

За словами бізнесмена, Ця операція з продажу портфеля проблемних активів іноземним інвесторам виявилася найбільшою на ринку NPL в минулому році.

"Інвестохіллс ХЕЛІАНТУС" планує і далі залучати в ринок npl зарубіжні інвестиції. Плани фонду-залучити в Україну близько $100 млн інвестицій.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

При цьому групу компаній не лякає той факт, що ФГВФО поступово позбавляється від спадщини банкопаду 2014-2015 років і незабаром пропозиція на ринку вичерпається. За словами Андрія Волкова, в період з 2018 по 2021 рік обсяг NPL на балансах українських банків знизився з 595 млрд грн до 423 млрд грн, а ФГВФО в минулому році зберігав контроль над активами загальною вартістю близько 100 млрд грн, що в кілька разів менше, ніж кількома роками раніше.

"Зараз" Інвестохіллс " продовжує активно шукати нові ніші для інвестицій, у тому числі вивчає ринок боргів у газовій сфері, збирається брати участь у купівлі боргів державних банків, а також у приватизації підприємств», - поділився планами бізнесмен.