Про це він розповів у програмі Юрія Романенка «Романенко. Розмови».

«У найближчі 2-3 місяці взаємини Штатів і РФ відбуватимуться в умовах холодної зими, що триває, і в цей період в Україні слід очікувати, що нашу країну можуть накрити дуже серйозні геополітичні заморозки і завірюхи», - зазначив Олександр Чалий.

За словами експерта, найближчим часом варто очікувати на нестабільність як навколо України, так і в контексті самої України.

«Але загалом – запахло весною і мій середньостроковий прогноз позитивніший, ніж негативний, але я абсолютно впевнений, що прогнозувати повномасштабне російське вторгнення в найближчі 2-3 місяці підстав немає», - наголосив Олександр Чалий.

На думку дипломата, наразі триває процес формування нової архітектури безпеки Заходу, а також процес продукування Росією нових вимог Заходу. За словами експерта, Росія вимагає від Заходу рівну безпеку на кордонах, а якщо Захід матиме перевагу, Росія обіцяє створити «рівну небезпеку» для того, щоб збалансувати ситуацію.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Олексій Арестович прокоментував підсумки двосторонніх переговорів між США та Росією.

Також Знай.ua повідомляв, що Сергій Дацюк наголосив на недоліках зовнішньої політики України.