Про це він розповів на своєму YouTube-каналі.

«Я не думаю, що Блінкен прилетів рятувати чи витягувати Порошенка із в'язниці. Для цього достатньо інших механізмів. Блінкен прилетів вирішувати питання миру та війни в Україні. Щодо Порошенка, тут не просто. З одного боку для Заходу неприємно, якщо Порошенко сяде», - вважає Руслан Бортник.

Він пояснив, що Порошенко – їхній партнер і та людина, яка привела Україну на Захід. За словами політолога, Порошенко, який сидить у в'язниці – поганий приклад для інших країн, які орієнтуються на співпрацю із Заходом.

«Це приклад того, що тебе все одно здадуть, коли ти втратиш посаду, і Захід тебе не захистить. Тому, звісно, Захід не хоче, щоб Порошенко сів. Але водночас ми бачимо, що також особливого захисту Порошенка немає. Дуже м'які висловлювання послів Великої сімки, посла Британії про те, що давайте жити дружно, все робити за законом. І все», – розповів Руслан Бортник.

За його словами, Захід перебуває в ситуації, коли для нього збереження комунікації та партнерства із Зеленським, збереження стабільності України набагато важливіше за долю Петра Порошенка. Тому, на думку політолога, українській владі ніхто не заважає переслідувати експрезидента.

Популярні новини зараз
Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити
Показати ще

«Порошенко місяць був за кордоном, а туди він не просто так поїхав: він намагався сколотити західну коаліцію на свою підтримку, намагався через Захід вплинути на Зеленського, щоб його припинили переслідувати. Але цього не відбулося», - заявив Руслан Бортник.

Політолог зазначив, що на тлі того, що Україна може опинитися під ударом Росії, для Заходу важливішою є стабільність України, взаємини із Зеленським та збереження своїх впливів навіть за рахунок інтересів Порошенка.

Як повідомляє Знай.ua, раніше у МВС пояснили, чому припинили офіційний розшук Петра Порошенка.

Також Знай.ua повідомляв, що Бізяєв прокоментував громадський резонанс, який викликала справа Порошенка.