Про це він розповів у своїй програмі «Контрольний удар».

«Виходячи з тих аналізів професійних юристів та адвокатів, з якими я встиг ознайомитися, доказова база ДБР та СБУ справді викликає надто багато запитань і справа може розсипатися в суді. Зважаючи на все, розуміє це і Порошенко», - каже Максим Ялі.

Політолог зазначив, що прихильники Порошенка відрізняються своєю активністю, пасіонарністю та готові виходити на масові протести навіть у разі, якщо Порошенка відправили б до СІЗО, не кажучи вже про тюремний вирок. За його словами, для цього експрезидент має і необхідні фінансові ресурси.

«До того ж, до подібного сценарію дуже скептично ставляться на Заході, що вже було озвучено послом Великобританії напередодні засідання суду. В умовах, коли американські та європейські ЗМІ майже щодня пишуть про те, що ось-ось Путін нападе, і що нібито вже почали вивозити сім'ї російських дипломатів з території України, що зазвичай роблять після того, як рішення про вторгнення вже прийнято, подібна внутрішньополітична боротьба явно недоречна. І вже неодноразово стала причиною поразки України у боротьбі за свою державність перед зовнішніми загрозами», - розповів Максим Ялі.

За його словами, не можна однозначно стверджувати, чи був випадковим збігом терміновий приліт держсекретаря США Блінкена до Києва саме під час судових засідань у справі Порошенка, про який стало відомо лише за день до візиту з анонімних джерел. При цьому, зазначив Максим Ялі, цілком імовірно, що на суддів це вплинуло перед прийняттям рішення.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше прихильники Петра Порошенка провели мітинг біля Офісу президента.

Також Знай.ua повідомляв, що Бізяєв спрогнозував перспективи кримінальної справи проти експрезидента Петра Порошенка.