Про це він повідомив у своєму Telegram.

«Суспільство не буде ані панікувати, ані хвилюватися, коли знатиме, що причин для цього немає. Ні для кого не секрет, що РФ загрожує Україні повномасштабним вторгненням. Про це говорять світові ЗМІ та політики, українське керівництво закликає людей не панікувати», - зазначено у публікації.

У повідомлені зазначено, що Україна лише сама себе може захистити: ніхто із партнерів за нас воювати не буде. У публікації сказано, що нинішнім пріоритетом влади має бути підготовка громадян до можливого наступу РФ та захист держави.

«Саме через відсутність адекватної комунікації зі сторони влади з людьми, ми зібрали Штаб оборони Харківщини. До складу цього об'єднання залучені усі патріотичні політичні партії та громадські організації. Харків'яни та жителі області мають бути проінформованими щодо реалізації будь-якого сценарію», - сказано у публікації.

У повідомлені йдеться, що головна мета Штабу оборони – розробка алгоритму дій у разі ескалації з боку РФ.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«Сьогодні ми були єдині, як і у 2014 році та обговорили плани нашої діяльності. Штабом оборони Харківщини були пропрацьовані такі плани:

-мобілізація населення;

-пересування людей;

-зв'язок в умовах бойових дій;

-пункти збору добровольців;

-евакуація рідних та близьких.

Також ми обговорили залучення добровольців та усіх охочих до лав Територіальної оборони Харківської області та проведення вишколів для цивільного населення», - сказано у публікації.

Також, як зазначив Костянтин Немічев, було обговорено кроки у боротьбі із проросійськими диверсантами, активність яких зросла у Харкові.

«І найголовніше, Штаб оборони Харківщини починає проводити роботу з підняття патріотичного духу. З цією метою ми запрошуємо усіх на масштабний патріотичний марш єдності, де ми покажемо, що Харків був, є і буде українським містом. Марш Єдності невдовзі буде анонсовано. Нам не потрібна війна та розруха, але ми готові боротися за своє місто, за свою країну та своє майбутнє!», - підкреслив Костянтин Немічев.

Як повідомляв Знай.ua, член Нацкорпусу Дмитро Кухарчук заявив, що після окупації Криму економіка РФ зазнала значних втрат.

Також Знай.ua публікував слова Костянтина Немічева: Українська поліція більше не чекає мене на допит за запитом СК РФ.