Її слова прозвучали у програмі Віталія Кулика «Археологія майбутнього».

«Комплекс заходів, прописаний у «Мінську-2», мав бути виконаний у 2015 році. Але нічого з цього комплексу не було зроблено. Не було ні припинення активної фази бойових дій, ні відведення військ, ні доступу місії ОБСЄ. Тиші на Донбасі, прописаній у Мінських угодах, насправді не було жодного дня. Оскільки цього пункту не дотримуються, то вимоги до України виконувати інші пункти є неправомірними, тим більше якщо йдеться про політичні поступки. Однак Україна йшла на поступки, пропонувала мирні плани, які не мають нічого спільного з дійсністю – ми намагалися бути більшими роялістами, ніж король», - каже Марія Кучеренко.

На її думку, цей документ далекий від досконалості та невигідний Україні, але вона навіть з нього могла б отримати користь.

«Україна могла б більш жорстко та рішуче використати Мінські угоди. Наприклад, слід було активніше діяти в інформаційному полі, голосніше говорити про ті самі обстріли», - вважає Марія Кучеренко.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше політтехнолог Михайло Чаплига прокоментував можливість повномасштабної російської інтервенції в Україну.

Також Знай.ua повідомляв, що на цю тему висловився політолог-міжнародник Ілія Куса.