Експерт з питань міжнародної політики та Близького Сходу аналітичного центру «Український інститут майбутнього» Ілія Куса розповів про військову ескалацію на території України наступного року.

Про це він розповів у програмі Юрія Романенка «Романенко. Бесіди».

«Я думаю, що Росія тактично грає. Вони зробили зараз ставку на тактичну перемогу, а там побачимо. Я це так бачу. Занадто велика спокуса. Зараз добрий момент для Росії скористатися цією ситуацією, і вони це роблять. В Україні проблеми з енергетикою», - каже він.

Після того як Москва опублікувала нові ініціативи Путіна, вона підвищуватиме ставки, аж до збройної ескалації. Вона може набувати будь-яких форм наступного року, вважає експерт.

«Якщо вони не отримають те, що хочуть, вони створять ситуацію саме вже на військовій ниві. Я не думаю, що це буде повномасштабне вторгнення з усіх боків, як у нас малюють. Я гадаю, що це крайній варіант. Але не виключено локальних озброєних ескалацій на якійсь ділянці лінії розмежування або на кордоні з Кримом чи ще десь. Якісь терористичні акти, все що завгодно», - говорить він.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

У Росії інструментарій підвищення ставок на території України є досить широким. Тут треба добре замислитися над ситуацією, що склалася.

«Ці сигнали ігнорувати не можна. Публікація цього документа явно показала наміри Росії підвищувати ставки доти, доки вони не отримають моральне задоволення у вигляді чергового саміту з Європою чи Америкою, або імплементації Мінських угод, що може бути однією з тих поступок, яких вони хочуть», - підсумовує Ілія Куса.

Як повідомляв Знай.ua, політолог Олександр Новохатський розповів, які плани мають світові гравці на Україну, а також заявив, що Україна – це своєрідне «перехрестя».

Також Знай.ua повідомляв думку політолога Олександра Кочеткова, що Кремль хоче зробити з України другу Білорусь.