Його коментар прозвучав у програмі «Імунітет».

«Зараз важко навіть потрапити до сімейного лікаря та зафіксувати алергічну реакцію. Це добре показав недавній випадок з жінкою, яка мала таку реакцію на вакцинацію. Вона тоді переконалася, що в нашому розумінні європейський стандарт медицини – три тижні чекати на прийом алерголога. А якщо дзвонити на гарячу лінію Міністерства охорони здоров'я, то там відсилають на гарячу лінію за коронавірусом, а звідти – назад до міністерства, а там – до Національної служби здоров'я, хоча вона в принципі не займається подібними речами, там просто сидять чиновники», - розповідає Анатолій Якименко.

Таку ситуацію він називає абсурдною.

«Такий підхід очікує на всіх пацієнтів. Сімейний лікар направить до фахівця, але чекати прийому доведеться тижнями та місяцями. На жаль, Україна перейняла з європейських стандартів лише це. Усюди кажуть: йдіть до свого лікаря. Але мати свого лікаря, як і перукаря та стоматолога, може лише заможна людина», - каже Анатолій Якименко.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він прокоментував наслідки збільшення бюджету охорони здоров'я.

Також Знай.ua повідомляв, що Якименко розкритикував технократичний підхід до фінансування охорони здоров'я.