Про це він сказав у програмі Олексія Толкачова «Толкова розмова».

«Всі чогось очікують від підвищення фінансування. Ми пам’ятаємо, що був створений ковідний фонд, і теж очікували, що гроші з ковідного фонду підуть за призначенням. А вони пішли не туди. Тому що, в принципі, ковідного фонду і не було. Такі речі фінансуються з фонду добробуту. Це форсмажорні обставини: якщо немає такої заначки, то такі речі не фінансуються. Просто можна десь взяти, на папері перевести від Міністерства внутрішніх справ. А тодішній міністр Аваков справедливо відбирав їх назад на фінансування поліції», - каже він.

Повертаючись до бюджету, він зазначив: «Ми всі очікуємо матеріального благополуччя. Президент заявив про рекордне зростання ВВП. Але ми повинні тверезо дивитися на ці цифри. Ми повинні розуміти, що 100 доларів 2010 року – це не ті самі 100 доларів сьогодні, 2021 року», - каже він.

Ключовий момент – очікування перспектив, і медики чекають підвищення заробітної плати.

«Я вже збився з ліку: це п’ята чи шоста обіцянка підвищення заробітної плати лікарям. Причому це друга обіцянка з реальними фінансами. Але сьогодні вторинна і третинна ланка має зарплату 8-9 тисяч гривень», - констатує Анатолій Якименко.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Пенсія за інвалідністю: скільки в 2024 році отримуватимуть українці з 3 групою
Показати ще

Це при тому, що офіційно було проголошене, що середня заробітна плата в Україні досягла 500 доларів.

Як повідомляв Знай.ua, Анатолій Якименко заявив, що українським міністрам охорони здоров’я бракує людяності.

Також Знай.ua повідомляв, що Анатолій Якименко висловив свою думку про те, яким чином вакцинація впливає на імунітет людського організму.