Про це він розповів у програмі Юрія Подорожнього «Мотив».

За словами політтехнолога, українська влада не надто хоче змінювати державний апарат, натомість вона й далі використовує ту систему, яку отримала у спадок від СРСР. Натомість, підкреслює Сергій Гайдай, Україна потребує іншого державного апарату, невеликого і ефективного. «Тоді була б зовсім інша архітектура влади, де основною владою є місцеве самоврядування, а не Банкова з «Грушевським», - пояснює він.

На думку експерта, основу влади можна шукати у громаді. Водночас він зауважує, що в Україні досі не провели реальну форму децентралізації та не створили ефективне самоврядування. До того ж, каже гість програми, справжня українська еліта не прийшла не через відсутність відповідних людей. «А тому, що в українському суспільстві не існує ефективних технологій, коли справжня еліта може собі дозволити поборотися з грошима, які має для виборчого процесу правлячий клас», - пояснює Сергій Гайдай.

Отже, констатує він, українська інтелігентна еліта не може існувати без ресурсів, які є сьогодні у можновладців, оскільки вона просто не може прийти до влади, а держава так і живе далі за старою схемою.

Популярні новини зараз
Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бобровська прокоментувала роботу парламенту на першому пленарному тижні.

Також Знай.ua писав про те, що Шахов прокоментував становище малого та середнього бізнесу в Україні.