Свою думку він висловив у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24».

«Було оголошено, що медиків відсторонять від роботи, щоб уберегти від небезпеки. Цей захід був заявлений як патерналістський. Принаймні, міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко так говорив про відсторонення від роботи педагогів. Але зараз про таке пояснення ніхто не згадує. Якщо брати офіційне формулювання, то медиків відсторонюють не до покращення епідеміологічної ситуації, а до усунення причин. А причина – це відсутність вакцини. Якщо ви не вакцинуватиметеся рік чи два, то стільки ви й будете відсторонені від роботи. Цілком незрозуміло, що це за статус – бути безстроково відстороненим від роботи. Скажімо, стаття 12 Закону про захист населення він інфекційних хвороб двояка, вона припускає різні тлумачення, але навіть там немає нічого подібного», - обурюється Анатолій Якименко.

За його словами, у жодних інших законах така процедура не прописана.

«Офіційна позиція щодо відсторонення медиків від роботи ніде не виражена. Є розмови, нашіптування, але офіційно – нічого», - каже Анатолій Якименко.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він розповів про те, як пацієнти відчувають результати медичної реформи.

Також Знай.ua повідомляв, що Якименко прокоментував наслідки збільшення бюджету охорони здоров'я.