Про це він розповів у своїй програмі «Контрольний удар».

«Спершу відбулися переговори між делегаціями США та Росії, потім уже у більш розширеному складі НАТО, а наприкінці місяця вже переговори Лаврова з держсекретарем США Блінкеном. Також відбулася чергова телефонна розмова між президентом США Джо Байденом та Володимиром Путіним», - заявив Максим Ялі.

Далі політолог говорить про висновки, які можна зробити за підсумками цих переговорів.

«Фактично своїм розпорядженням про розробку механізму надання соціальних виплат жителям ОРДЛО Путін озвучив дедлайн для Києва та Заходу для початку реалізації політичної частини Мінських угод – 1 травня. Потім вже будуть можливі й інші кроки, включаючи визнання ОРДЛО, а також інтенсивнішу інтеграцію окупованих територій в економіку Росії, яка вже й так значно посилилася за останні пів року», - сказав Максим Ялі.

За словами експерта, наразі загроза повномасштабного наступу РФ на Україну є мінімальною. Він додав, що як не намагається російська пропаганда останні вісім років, створюючи фейки про «розіп'ятих хлопчиків», ідея відкритої та повномасштабної війни з Україною, як і раніше, непопулярна серед населення Росії.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

«Заяви прем'єр-міністра Великобританії про можливість запровадження санкцій та заморожування активів російських олігархів та сімей російських чиновників також є важливим стримуючим сигналом для найближчого оточення Путіна, як і постачання протитанкових комплексів Україні. У понеділок міністр закордонних справ Великої Британії вже подала відповідний законопроєкт до британського парламенту», - заявив Максим Ялі.

Як повідомляє Знай.ua, раніше прихильники Петра Порошенка провели мітинг біля Офісу президента.

Також Знай.ua повідомляв, що Бізяєв спрогнозував перспективи кримінальної справи проти експрезидента Петра Порошенка.