Про це він розповів у програмі «Конституційна кухня» Геннадія Друзенка.

Як пояснює генерал, підрозділи територіальними оборони повинні організовувати та забезпечувати нормальну безпеку життєдіяльності району свого розміщення, а також унеможливлювати дії противника та зменшувати його бажання діяти в цьому районі. Тобто, пояснює він, йдеться не про збройні сили, а про народ, який пройшов відповідну підготовку і добре знає територія, як, наприклад, свою ж кишеню.

Сергій Кривонос вважає, керівництво України неодноразово допускалося помилок в організації тероборони. «Влада розглядає підрозділи сил територіальної оборони просто як для ведення бойових дій», - підкреслює він. Окрім цього, додає гість програми, є певні нюанси і із законом: президент подав альтернативний законопроєкт, який практично запозичений із програми П'яти кроків, спрямованої на організацію тероборони в державі.

Також він вказує на те, що люди не довіряють керівництву осередків територіальної оборони через відсутність досвіду участь у бойових діях. «Люди, які не воювали, а ховалися під спідницями своїх дружин, нічого не можуть, бо вони на ті граблі не наступали, на які наступали ми у 2014 році», - підкреслює Сергій Кривонос.

До того ж, додає генерал, влада обрала надто короткі терміни для створення тероборони. З огляду на все це, констатує він, виходить радше третій оперативний резерв поповнення втрат на фронті, а справжню суть територіальної оборони ніхто і не враховував. «Територіальна оборона – що маємо, те маємо. І дай Боже їм сил і наснаги, щоб вони це зробили. Дай Боже, щоб не було дискредитації самої ідеї територіальної оборони в очах українського народу, бо потім ви вже нікого не затягнете до територіальної оборони», - попереджає Сергій Кривонос.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Білецький заявив, що створення територіальної оборони заспокоїло б українців у контексті ймовірної війни.

Також Знай.ua писав про те, що Кривонос заявив, що жодна армія не змогла перемогти підготовлений, навчений і мотивований народ.