Про це він розповів у програмі «Конституційна кухня» Геннадія Друзенка.

Сергій Кривонос висловив, на його думку, непопулярний погляд про те, що територіальну оборону, яку зараз створюють в Україні, влада розглядає як третій оперативний резерв для поповнення втрат на фронті. Він зазначив, що це неправильно, особливо з урахуванням помилок, які були допущені українським керівництвом як за роки незалежності, так і на початку війни, а також досвід інших країн.

«Для мене дуже важливо, що територіальна оборона – це якраз питання про народ, а не про збройні сили. І спроможність народу протистояти. Як історія показує, жодна армія не змогла перемогти підготовлений, навчений і мотивований народ. Якраз цим шляхом я і хотів розвивати. На жаль, все прийшло на рівень частково мобілізації, частково – добровольців», - вважає Сергій Кривонос.

Крім цього, на думку генерала, територіальну оборону неможливо створити в такі короткі терміни, як хоче влада. Він зазначив, що якщо це і вдасться, то функціонал буде зовсім не той. Сергій Кривонос додав, що також питання викликає керівництво, яке поставлене на чолі різних ланок сил територіальної оборони, та їх спроможність до правильної організації.

«В деяких батальйонах люди не хочуть на місцях служити, бо командири цих батальйонів не є учасниками бойових дій за 8 років війни. Це викликає певне здивування. Де ж його знайшли, щоб призначити? Хоча людей, які підготовлені та пройшли війну, в тому районі, в тому місті більше ніж достатньо», - зазначив Сергій Кривонос.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Червонописький заявив, що Росія прораховує опір українського народу.

Також Знай.ua писав про те, що Білецький пояснив, які переваги має територіальна оборона.