Про це вона розповіла на каналі «Акценти».

«Українців очікують на нові правила для виходу на пенсію. До пенсійного стажу додається плюс 1 рік. З 1 січня 2022 року в Україні змінено вимоги до страхового стажу, що дозволяє населенню виходити на пенсію за віком», - каже Любов Рибалко.

Вона пояснила, що, згідно із законодавством, пенсійний вік та право на призначення пенсії за віком визначається залежно від придбаного українцем відповідного страхового стажу, який становить 60, 63 та 65 років відповідно. Любов Рибалко розповіла, що з 1 січня по 31 грудня право вийти на пенсію у 60 років матимуть люди, які мають страховий стаж не менше 29 років.

Журналістка зазначила, що ще минулого року було 28. Але якщо людина не має такого стажу, то у 2022 році на пенсію у 63 роки можуть вийти люди зі страховим стажем від 19 до 29 років. За її словами, якщо після досягнення 63 років у пенсіонера немає мінімального страхового стажу, то він має право вийти на пенсію у 65 років.

«Такі пенсіонери отримуватимуть соціальну виплату, яка у січні становить 1854 гривні. А ось деяким українцям можуть зарахувати подвійний стаж до пенсії. Це стосується тих громадян, які виходять на пенсію на пільгових умовах», - розповіла Любов Рибалко.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Вона пояснила, що це, зокрема, пенсіонери, які працювали у психіатричних закладах охорони здоров'я, в закладах лікування хворих на СНІД, у патологоанатомічних та реанімаційних відділеннях. Журналістка розповіла, що якщо пенсіонер працював у таких установах до 1 січня 2004 року, коли запрацював Закон України «Про загальнообов'язкове пенсійне страхування», то в подвійному розмірі зараховується період роботи на посаді та страховий стаж.

Як повідомляв Знай.ua, Панченко розповіла, що буде з пенсіями у 2022 році.

Також Знай.ua писав, якою в 2022 році буде пенсія українців після трьох етапів. підвищення