Про це він розповів у своїй програмі «Антишпора від Подорожнього».

Як пояснює експерт, метою соціальної політики є забезпечення відповідних умов для функціонування соціальних відносин та їхнього розвитку, для розкриття творчого потенціалу громадянина, його сутнісних сил, а також для досягнення суспільної стабільності та злагоди. «Отже, соціальна держава – це насамперед про високий рівень безпеки та соціального життя громадян, розвиток їхнього економічного добробуту. Основні зобов’язання зі здійснення соціальної політики покладаються на органи влади, місцеве самоврядування, недержавні організації та громадські об’єднання», - розповідає політтехнолог.

Далі Юрій Подорожній повідомляє, на яких рівнях проводиться соціальна політика. За його словами, є загальнодержавний рівень, на якому потрібно враховувати інтереси всього суспільства, регіональний рівень, де йдеться про інтереси адміністративної одиниці, місцевий і локальні рівні, які забезпечують інтереси окремих міст, районів, підприємства, а також допомагають громадянам у разі стихійних лих.

Політтехнолог розповідає, що данський соціолог Ґьоста Еспінг-Андерсен визначив три різні моделі соціальної держави – це ліберальна або англосаксонська, корпоративно-консервативна або континентальна, соціально-демократична держава загального добробуту або скандинавська. Юрій Подорожній пояснює, що соціолог зробив свою класифікацію, враховуючи і територіальний чинник, і чисельність населення, і його охоплення, і підтримку процесів з боку державної влади, політпартій та рухів.

«Зрозуміло, що кожна країна адаптує вищезазначені моделі в різних формах, відповідно до своїх можливостей, однак загальні характеристики, притаманні кожній державі окремо, усе ж можна простежити», - міркує експерт.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Подорожній розповів, які основні завдання соціальної політики держави.

Також Знай.ua писав про те, що Подорожній розповів про цілі економічної політики.