Про це він розповів у своїй програмі «Антишпора від Подорожнього».

Юрій Подорожній зазначив, що соціальна політика - це діяльність держави та її інститутів, органів місцевого самоврядування, вітчизняних і зарубіжних підприємств, установ усіх форм власності, різних об’єднань та організацій, громадян. За його словами, ця діяльність стосується розвитку й управління соціальною сферою, збалансування розвитку суспільства, забезпечення стабільності державного правління, соціального захисту населення, створення сприятливих умов для існування індивідів і соціальних спільнот.

«Головною метою соціальної політики є подолання соціальної напруги, досягнення рівноваги, стабільності, цілісності, консолідації, злагоди й динамізму суспільства», - розповів Юрій Подорожній.

Він пояснив, що серед основних завдань соціальної політики – забезпечення ефективного розвитку соціальної сфери, соціального простору життєдіяльності, здійснення заходів щодо задоволення зростаючих матеріальних і духовних потреб членів суспільства. За словами політтехнолога, також важливим є врегулювання процесів соціальної диференціації суспільством та підняття суспільного добробуту на рівень загальноприйнятих стандартів.

«Найважливіший принцип соціальної політики – управління інтересами та через інтереси людей. Соціальна політика – комплекс заходів державного та недержавного характеру, спрямованих на виявлення, задоволення і узгодження потреб та інтересів громадян, соціальних груп, територіальних громад», - зазначив Юрій Подорожній.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Подорожній розповів, чим характеризується політична система України.

Також Знай.ua писав, що Подорожній заявив, що протистояння Україна-Росія виходить за межі політики та набуває рис ідеологічної війни.