Про це він розповів на своєму YouTube-каналі.

«Про те, що Росія може напасти на Україну активно заговорили іще весною 2021 року. Ескалація напруженості спала з моменту коли стала відома дата проведення саміту Байден-Путін в Швейцарії. Здається, результати перемовин між президентами США та Росії не влаштували жодну зі сторін», - зазначив Юрій Подорожній.

Він нагадав, що на пресконференції за результатами зустрічі Джо Байден заявив, що сторони говорили кілька годин, а далі потрібно подивитися, що відбудеться через 3-6 місяців і чи зможуть вони підійти до переговорів щодо стратегічної взаємодії. Тоді, додав політтехнолог, президент США зазначив, що є реальна можливість покращити відносини між країнами, не поступаючись нашим цінностям

«Та ось наприкінці січня 2022 року ескалація стосунків по лінії США та їхні союзники проти Росії досягає своєї кульмінації. Сполучені Штати інформаційно виграють цей раунд», - заявив Юрій Подорожній.

На його думку, сьогодні в змаганні країн потужність держави визначає, крім всього іншого, наявність союзників – країн, які розділяють спільні цінності. Він підкреслив, що в цьому випадку США виграли усі інші країни, які претендують на світове лідерство. Юрій Подорожній пояснив, що це результат гри в довгу, яку США навчились вести ще з часів Першої світової війни. Політтехнолог додав, що противник, відповідно до цієї політики, йде від пастки до пастки, часто думаючи, що сам вибирає маршрут свого руху.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

«З іншого боку Росія, здається, доклала максимум зусиль, щоб свого можливого ключового союзника на євразійському просторі – Україну – перетворити на ворога на найближчі 25-50 років. А це означає, що протистояння Україна-Росія виходить за межі політики та набуває рис ідеологічної війни, яка має призвести до знищення однієї зі сторін. І не факт, що розхристана без’ядерна та економічно слабка Україна в програшному стані», - вважає Юрій Подорожній.

Як повідомляв Знай.ua, Фесенко розповів, наскільки адекватно українське керівництво реагує на загрозу з боку путінської Росії.

Також Знай.ua писав про Старіков дав свою оцінку ймовірності великомасштабного вторгнення військ путінської Росії.