Про це він розповів у програмі «Антишпора від Подорожнього».

«16 липня 1990 року Верховна Рада України прийняла Декларацію Про Державний Суверенітет України та 24 серпня 1991 року Верховна Рада України ухвалила Акт проголошення Незалежності України. Реалізуючи положення Декларації про державний суверенітет, Верховна Рада урочисто проголосила незалежність України та створення самостійної Української держави», - нагадав Юрій Подорожній.

Він додав, що перший всеукраїнський референдум, який відбувся 1 грудня 1991 року, підтвердив легітимність і надав найвищої юридичної сили прийнятому парламентом Акту проголошення незалежності України. Політтехнолог підкреслив, що цей референдум довів реальну спроможність українського народу самостійно розв'язувати найважливіші питання суспільного та державного життя.

Юрій Подорожній додав, що 28 червня 1996 року Верховна Рада України прийняла Конституцію України, яка є ключовим політико-правовим документом довгострокової дії, фундаментом не лише сучасних, а й майбутніх перетворень у суспільстві, основою його консолідації. За його словами, зараз українське суспільство будує власну суверенну, незалежну, демократичну, соціальну, правову державу, в якій права людини визнаються найвищою соціальною цінністю.

«Сучасну політичну систему України можна назвати пострадянською. Вона характеризується поступовим переходом від командної до соціопримирливої системи, поєднуючи в собі ознаки кожної з них», - зазначив Юрій Подорожній.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

За його словами, з одного боку ми маємо сильно розвинену державну бюрократію, відсутність дієвого громадського контролю за владою, слабкість громадянського суспільства, «зрощення» влади та бізнесу тощо. З іншого, зазначив політтехнолог – існує демократичний виборчий процес, розвивається багатопартійність, створюються умови для розвитку сучасної правової держави, формуються змагальні відносини між владою та опозицією і таке інше.

Як повідомляв Знай.ua, Друзенко розповів про взаємозв’язок визначення дати дня незалежності України з тим, хто насправді є сувереном нашої держави.

Також Знай.ua писав про те, що Івшина заявила, що Україна може стати Британією слов’янського світу.

https://youtu.be/aMdDJ-kzQEY