Про це він розповів у програмі «Дипломатична кухня Трюхана».

Передусім колишній посол зазначає, що реінтеграцію Криму та Донбасу треба розглядати одним питанням. До того ж, підкреслює він, не секрет, що Москва не віддасть Україні захоплені території просто так.

Далі Олександр Левченко ставить питання щодо Мінських угод. «Є багато спірних питань: потрібні вони чи ні, що вони дають Україні, а що не дають», - каже він. Принагідно гість програми радить використати досвід Хорватії: повернення своїх територій вона базувала на Ердутській угоді, а вона ідеологічно подібна на Мінські домовленості 2015 року.

Зокрема, розповідає він, йшлося передусім про необхідність створити демілітаризовану зону. Водночас Олександр Левченко вказує на певні відмінності щодо умов укладання угод. Ердутську угоду, розповідає він, уклали після успіху хорватських військ. «А Україна підписувала Мінські угоди після своїх поразок: першу – після іловайської, другу – після дебальцевської», - підкреслює колишній посол.

Інакше ж, міркує гість програми, умови Мінських домовленостей були би набагато вигіднішими для України. «Як рамкові Мінські угоди можуть стати прийнятними, якщо РФ визнає себе стороною конфлікту. Потрібно припинити всі ці розмови про «народні республіки», - підкреслює він.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Левченко заявив, що Україна може використати хорватський досвід відновлення територіальної цілісності.

Також Знай.ua писав про те, що Ялі розповів, як Кремль відповів на відмову США забезпечити гарантії безпеки РФ.