Про це він розповів у своїй програмі «Контрольний удар».

На думку експерта, Кремль й так розумів, що ніхто не погодиться на його вимоги щодо невступу Грузії та України в НАТО та згортання інфраструктури Альянсу до кордонів 1997 року. «Тому Лавров, Пєсков та інші офіційні речники путінського режиму відкритим текстом заявляли, що не чекають жодних проривів напередодні переговорів», - зазначає він. Також Максим Ялі зауважує, що Вашингтон не дав Кремлю письмову відповідь, але реакція Лаврова говорить сама за себе: вимоги РФ не задоволені.

Після ж відмови з боку НАТО та США на гарантії безпеки РФ, розповідає він, найбільша інтрига – це відповідь російського президента. До того ж, додає політолог, перші раунди переговорів з Росією, по суті, це лише гучні та не надто дипломатичні заяви з російської сторони.

Як пояснює Максим Ялі, Кремль не міг залишити все це без відповіді, оскільки йдеться також і про легітимність Путіна всередині держави та взагалі його політичного режиму. «У цій грі на підвищення ставок Кремль за минулий місяць зробив одразу кілька ходів», - повідомляє експерт.

Зокрема, розповідає він, незадовго до зустрічі Лаврова з Ентоні Блінкеном депутати від КПРФ подали проєкт закону, згідно із яким РФ визнає псевдореспубліки в ОРДЛО. «Президент Росії Володимир Путін доручив російському уряду розглянути питання щодо надання громадянам Росії, які проживають на окупованому Донбасі, можливості подання заяв на отримання соціальних виплат та пільг без реєстрації на території Росії», - повідомляє політолог. Експерт посилається на сайт Кремля і додає, що російський уряд повинен розглянути це доручення до 1 травня.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Переговори ж, додає Максим Ялі, не дали жодних результатів. «Але США пообіцяли виконати вимогу Кремля про надання письмової відповіді на пропозиції щодо «гарантій безпеки», - зазначає він. Принагідно експерт пояснює, що це про варто говорити саме в лапках як про оксюморон, тому що між військовим потенціалом НАТО в Європі та РФ є різниця.

Як повідомляв Знай.ua, Ялі розповів, якими можуть бути подальші кроки Кремля щодо України.

Також Знай.ua писав про те, що Ялі підбив підсумки переговорів між колективним Заходом та Росією.