Про це він розповів у своїй програмі «Контрольний удар».

Максим Ялі зазначив, що вже менш ніж за два тижні має відбутися наступна зустріч радників глав держав Нормандської четвірки у Берліні. На його думку, Кремль таким чином озвучив свій наступний крок у разі, якщо Єрмак не привезе до Берліна алгоритми виконання політичної частини Мінських угод та згоди на прямі переговори Києва з ОРДЛО.

«Як не цинічно це звучить, але це чи не найкращий варіант для України в нинішній ситуації. Тому що повне виконання Мінських угод є прямою загрозою існуванню України як унітарної держави. Про це в понеділок заявив і голова РНБО Данілов в інтерв'ю «Ассошіейтед Прес». По суті, це і є план так званої «боснієзації» України. Для того, щоб зрозуміти перспективи України після їх реалізації, почитайте новини про те, що там відбувається останні місяці», - розповів Максим Ялі.

З іншого боку, зазначає політолог, якщо Путін зважиться все-таки навіть на визнання ОРДЛО, це означатиме вихід Росії з Мінських угод. Тому Максим Ялі вважає, що такий варіант найближчими місяцями як вкрай малоймовірний, не кажучи вже про анексію окупованих територій.

«Це означатиме запровадження нових санкцій з боку Заходу, а не скасування вже чинних. Навіть Німеччина, яку зараз уже облітають літаки з військовою допомогою для України, буде змушена на них піти та забути про якнайшвидший запуск «Північного потоку -2». Без чого початок повномасштабного вторгнення також неможливий без зриву контрактів на постачання газу до ЄС», - пояснив Максим Ялі.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Політолог додав, що без виділення суттєвої багатомільярдної допомоги з боку Заходу або компенсацій від Росії відновити зруйновану війною інфраструктуру, виплатити борги за «соціалкою» та швидко реінтегрувати ментально людей в ОРДЛО після 8 років «промивання мізків» російською пропагандою Україні самотужки неможливо.

Как сообщал Знай.ua, Табах заявил, что Украина сегодня в тысячу раз лучше готова к войне с Россией, чем в 2014 году.

Также Знай.ua писал о том, что Бобровская рассказала, может ли Украина ожидать помощи в случае вторжения России.