Про це він розповів у новому випуску програми Олександра Кочеткова «Валіза пророка».

«Якщо ми говоримо про мову дипломатії, то між слів пан Байден говорить: готуйтесь до війни, тоді є шанс на мир. З точки зору конфліктології, щоб не допустити ескалації, агресії та військової інтервенції, важливо, щоб країна, до якої здійснюється агресія, могла багаторазово підняти вартість цієї агресії щодо вигоди, яку може отримати агресор. І коли ми говоримо про співвідношення вартості, то неправильно рахувати виключно фінансові видатки. А ці вигоди треба рахувати не просто захопленням територій та затратами на їх утримання», - вважає Руслан Рохов.

Експерт сказав, що їх треба рахувати з точки зору міфологеми, яку намагається відтворювати Путін для того, щоб забезпечувати покірність народу. Бо якщо говорити про політичну історію людства, підкреслив він, можна побачити, що всі імперії конечні. Але перед їхнім кінцем, акцентував він, завжди був період розпаду. І як раз в такий період всі правителі, які перебували при владі, вважає він, намагались утриматись за старі території. Тому що єдиний спосіб зберегти імперію, впевнений він, це зовнішня експансія, а якщо ти не спроможній зберегти зовнішню експансію, тоді ти розвалюєшся.

«І фактично сьогодні РФ та режиму Путіна для того, щоб залишатися при владі, потрібно демонструвати суспільству, яке підтримує імперські амбіції, спроможність зовнішньої експансії та впливу, що це є території підконтрольні Росії. Але якщо робити якісь військові дії, треба розуміти, яка є ймовірність того, щоб просуватись вперед. І якщо ми наситимо свою обороноздатність до того моменту, як ворог зайде в Україну, то їм нема сенсу входити. Тому, коли є відносний мир, нам треба готуватися до війни», - резюмував Руслан Рохов.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Новохатський заявив, що правитель структурує простір під себе, але в Україні це не працює.

Також Знай.ua писав про те, що Чаплига заявив, що олігархи користуються Україною.