Свою думку він висловив у програмі Олександра Кочеткова «Валіза пророка».

«За тридцять років незалежності українці досі остаточно не склали ідентичності. Точніше, у нас є розуміння, хто ми, але з нього не випливає індивідуальне розуміння – хто я. Наприклад, Кучма себе позиціював як сильну людину, здатну будувати, і запитував, що їй будувати – але чув лише тих, кого міг почути. І зараз у нас приблизно така сама ситуація. Правитель структурує простір під себе, але в Україні це не працює. Тут і спільність, і ідентичність розуміють інакше», - говорить Олександр Новохатський.

Головна відмінність, на його думку, полягає в іншому уявленні про джерело волі, яка структурує простір.

«В Україні джерелом волі є не правитель, а народ. Але таке уявлення суспільства, а в Конституції написано інше. Там носій волі – влада, а вияв волі народу криміналізований. Виявляти її не можна, щобільше, створюються умови для утилізації його волі», - вважає Олександр Новохатський.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він заявив, що Європа не може розв'язати проблеми нових транспортних шляхів без України.

Також Знай.ua повідомляв, що Новохатський поділився своїм баченням місця України у Європі та світі.