Аналітик, політичний експерт Олександр Новохатський заявив, що без України розв’язати проблему із новими транспортними шляхами у Європі не вдасться.

Про це він розповів у програмі Олексія Толкачова «Толкова розмова».

Гість програми пояснює, що світова криза пов’язана із тим, як люди сприймають економічні відносини. Як він зазначає, колись люди використовували гроші лише як еквівалент матеріальних цінностей, а потім з’явилися віртуалізовані гроші. «Але гроші мають природу не лише матеріальну, вони ще пов'язані з духовним аспектом, з аспектом благополуччя, або уявного благополуччя», - підкреслює Олександр Новохатський.

А відтак, констатує аналітик, з’являється цікавий конфлікт, який можна розв’язати тільки через Україну. Він зазначає, що відбувається боротьба між світом матеріального виробництва та світом віртуальним, псевдо-світом, у якому ніби є гроші, але насправді вони є нулями. Як зазначає експерт, матеріальне виробництво дозволяє здобути благополуччя та облаштувати свою територію. «Адже індустріальна економіка є основою благополуччя мешканців, які живуть у просторах, де налагоджено індустріальну економіку», - підкреслює він.

Тим не менш, констатує Олександр Новохатський, є ряд причин, з яких у Європі неможлива індустріальна економіка. Зокрема, зазначає він, казахстанська економіка надто близька до Китаю, Африка і зовсім не зручна.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

До того ж, зазначає аналітик, Росія протидіє цим планам, використовуючи різні важелі та інструменти, аби унеможливити не просто розвиток, але й загалом просування. «Цей клінч, як правило, вирішується добрим ударом під дих. Але цей «під дих» Росії найболючіший, найчутливіший, перебуває в Україні. Крім того, це найчутливіший «під дих» Європи», - підкреслює він. Загалом же, каже Олександр Новохатський, зараз Європа, по суті, стала союзником Росії, але радше завдяки агентам впливу Путіна, аніж через власну волю.

Отже, констатує гість програми, зараз є справжній вузол проблем і потрібно його розв’язувати. «Рубати – це собі дорожче. Його треба ніжно погладити та структурувати у правильну структуру», - додає він.

Як повідомляв Знай.ua, Новохатський порівняв ситуацію в Україні з Веймарською республікою.

Також Знай.ua писав про те, що Карижський розповів, у чому відмінність культурних воєн в Україні та США.