Аналітик, політичний експерт Олександр Новохатський порівняв ситуацію в Україні з Веймарською республікою, коли це здорове ядро суспільства було перекинуте змішуванням правих та лівих сил.

Про це він розповів у програмі Олексія Толкачова «Толкова розмова».

«Праві взяли гору, коли це здорове ядро почало в якийсь момент служити реакційним силам і підтримувати групу, яка нарешті покінчила з бардаком і почала розстрілювати за покинутий недопалок, за відсутність талончика в трамваї. Цього ж загалом десь і хочуть українці. Коли ми починаємо ці речі міряти, у нас вилазить величезна кількість людей із запитом на «сильну руку» або із запитом на справедливість», - каже він.

Аналітик наголошує: ці люди зовсім не розуміють, що правила «розстріл за талончик» чи «підмітай, або ми тебе залишимо без хліба» – це те, чим сьогодні користуються дурні політики в Україні.

«Дурні, недалекоглядні недорослі, вони грають на цьому запиті на справедливість, яка виглядає як пограбування. Справедливість, за якою, крім акту помсти, більше нічого немає. Таких лише близько 15 відсотків у різних забарвленнях. Вони не можуть впливати на ситуацію, коли є здорове ядро людей заряджених, повноцінних, які розуміють, хто вони, для чого вони, що вони робитимуть», - міркує він.

Популярні новини зараз
"Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Щоб обнулити реакційні сили, їм треба надати можливість вийти на ринг. В Україні відбувся Майдан.

«Дали можливість людям, які дуже кричали: «Дайте нам покермувати, ми вам покажемо, як треба». В результаті з’явився олігархічний фюрер, який почав розповідати, що ми, виявляється, нічим не відрізняємось від Росії. Концепція «За армію, мову, віру» та сама, що й «За віру, царя і батьківщину». Зламуючи код українства, вони випадково зламали код росіян і почали це криве дзеркало російське проєктувати на простір України», - підсумовує аналітик.

Як повідомляв Знай.ua, Олександр Новохатський розповів, чим українці відрізняються від інших людей.

Знай.ua також повідомляв, що аналітик Олександр Новохатський поміркував над справжнім географічним розташуванням України.